LOGGA
Eftersom färgerna utgör navet i vår lösning, lät vi även dem ta plats i loggan. 

UPPDRAGSGIVARE
Oscar Puente

UTMANING 
Oscar Puente är ett nytt herrklädesvarumärke som ännu inte lanserats. De behövde hjälp med att ta fram en varumärkesidentitet.

 

BAKGRUND
Deras specialitet är högkvalitativa pikétröjor med en innovativ krage, framtagna med inspiration från Miami.

 

INSIKT
I regel har man bara semester en gång om året, resten av tiden präglas av rutiner och vi klär oss i gråskala.

 

LÖSNING 
Vi skapar en historia kring en Oscar Puente som reser till olika resmål i världen för att hitta inspiration till sina kollektioners färgpaletter. Genom att berätta historierna bakom varje unik färg ska de påminna dig om din sinnesstämning på semestern och ge dig lyxen att uppleva denna året runt - när du bär Oscar Puente. 

VILKA VI VILL NÅ
De som vill identifiera sig med varumärket Oscar Puente. 

TEAM
Johanna Elfman, copywriter
Alexander Lindblad, art director
Kristoffer Bengtsson, copywriter
Sofie Stjerneman, art director
Elson Ferreira, copywriter
Felix Gerlam, art director
Richard Azar, copywriter
Josefin Pettersson, copywriter

MAGASIN
Oscar Puentes berättelser bakom färgerna ska dels kommuniceras i magasinsformat. Ett magasin till varje färg, som ska innehålla storyn bakom respektive färg och bilder från den plats där idén till färgen uppkom. Magasinen håller hög kvalité och kommer se fina ut som en samling i bokhyllan.  

HEMSIDA
Hemsidan kommer att fungera som magasinen, fast i digital form. Eftersom produkterna ännu inte lanserats, ligger vårt fokus i att sprida kännedom kring personen Oscar Puente som vi skapat. Därför ska hemsidan också till en början kommunicera Oscar´s reseskildringar. Loggan utgör designen och genom att hovra över färgerna i loggan får man en filmatiserad version av berättelserna bakom respektive färg. 

PAKETERING

Paketeringen följer också dresscode. Den färg man köper sin produkt i präglar emballaget den levereras i. Beställer man flera produkter samtidigt i olika färger, levereras dessa separat i respektive färgemballage. Och i leveransen får man även det tillhörande och exklusiva magasinet. Tanken är att det även ska finnas ett samlarvärde i de cylinderformade tuberna som produkterna levereras i.