UPPDRAGSGIVARE
ICA

UPPDRAG
Gör en kampanj där ICA tar ställning.

 

BAKGRUND
Mobbning drabbar omkring 60 000 barn och ungdomar varje år. För att kunna stoppa mobbningen krävs att alla engagerar sig.

 

IDÉ
Under en månad skänker ICA intäkterna från deras påsar oavkortat till Friends i deras arbete mot mobbning bland barn och ungdomar.

LÖSNING
En fiktiv berättelse om en pojke som heter Nils ska ge en känsla av vad många barn upplever. 

TEAM
Johanna Elfman, copywriter

Fiktivt case.

KAMPANJFILM

Nils.

Nils är 10 år och går i fyran.

     Äcklig. Ful. 

     Han har varit mobbad sen han började ettan. Till en början handlade det om skällsord och taskiga skämt på bekostnad av Nils. Med tiden blev det värre. 

     Idiot. Vidrig. Hatad! 

     I trean började helvetet. De som var elaka mot Nils var alla de andra barnen. Passiv som aktiv mobbning, det fanns ett offer och det var Nils. 

     Du är inte värd någonting.
     Nu för tiden leker de ofta en lek med Nils, där han är i ett lag och alla andra barnen i ett annat. Leken går ut på att alla jagar Nils tills han inte längre orkar springa. Då ställer de sig i en ring runt honom och skrattar. 

     Haha!
     Nils har aldrig förstått varför de andra barnen är så elaka mot honom. Han har aldrig sagt eller gjort något dumt mot dem, så varför gör de såhär?

I Sverige är 60 000 barn utsatta för mobbning. De vanligaste formerna är taskiga kommentarer, elaka blickar, grimaser och fysiska kränkningar. Men det finns sällan klara orsaker till varför mobbning uppstår. Varje fall är unikt och måste utredas därefter.
     Friends undervisar varje år 46 000 lärare, föräldrar och barn kring hur de kan förebygga mobbning. Deras filosofi lyder att alla kan göra skillnad och att det är tillsammans vi stoppar mobbning.
     Vi på ICA vill vara med och göra skillnad. Vi vill vara delaktiga i processen att stoppa mobbningen mot Nils och alla andra utsatta barn. Det gör vi genom att låta intäkterna från alla våra plast-och papperskassar gå oavkortat till Friends under hela april månad.
     Inga barn får diskrimineras. Inte Nils. Ingen. 

SPONSRADE INLÄGG I SOCIALA MEDIER

NILS-KASSEN
För att kunna bidra ännu mer till Friends skapar vi Nils-kassen, som också kommer att säljas under april månad. Den kommer att kosta lite mer än de ordinarie kassarna men göra stor skillnad.